Onze toptip: vraag ook je verzekering!
Een houten vloer is een kostbaar goed, en herstel is natuurlijk ook niet gratis. Controleer daarom altijd bij je inboedelverzekering of opstalverzekering of de schade gedekt is.
Wist je dat een vloer die los ligt (zoals een zwevende laminaatvloer) onder de inboedelverzekering valt, maar een vloer die vastgenageld of verlijmd is, onder de opstalverzekering valt? Omdat deze twee verzekeringen zo dicht op elkaar zitten en op hetzelfde moment worden afgesloten, hebben de meeste mensen dit bij één aanbieder verzekerd. Dus vaak hoef je maar één partij te benaderen.
Waterschade aan je houten vloer kan op verschillende manieren ontstaan: een lekkend dak, gesprongen leiding, kapotte wasmachine of overgelopen wasbak bijvoorbeeld. Maar denk ook aan blusschade na een brand of een openstaand raam in een flinke regenbui. Over het algemeen wordt de schade gedekt als deze onvoorzien is en niet het gevolg van achterstallig onderhoud. De gevolgschade van achterstallig onderhoud is vaak dan wel weer gedekt. Om even een voorbeeld te geven: als je dak lekt omdat de dakgoot langdurig verstopt is en daardoor je vloer kromtrekt, is de reparatie aan het dak niet gedekt, maar reparatie van de vloer wel.
Een ingewikkeld verhaal, en bovendien niet bij elke verzekeraar/polis hetzelfde. Onze tip is dus: altijd bellen! Je weet maar nooit of je de herstelkosten terug kunt krijgen.