Maak uw vloer nog persoonlijker en bestendiger

Onafgewerkt ziet uw vloer er natuurlijk al prachtig uit, maar om deze vloer langer te kunnen gebruiken raden wij aan uw vloer af te werken. Bij Hoekstra Vloeren hanteren wij drie verschillende afwerkingsmethoden, ieder met z’n eigen voor- en nadelen. Heeft u geen idee welke afwerkingsmethode het beste bij uw vloer past? Wij kunnen u altijd adviseren.

Lak

Op het hout worden meerdere lagen lak ter bescherming aangebracht, dit zorgt voor een sterke slijtlaag. Lak glanst altijd wat meer dan een met hardwas of olie afgewerkte houten vloer, hierdoor zullen kleine beschadigingen en oneffenheden soms wat sneller opvallen. Deze beschadigingen zijn helaas niet makkelijk om plaatselijk bij te werken. Met de moderne lakken kunt u uw vloer de uitstraling geven van een hardwas of olie behandelde vloer, maar met de voordelen van een lak vloer. Vanuit milieu- en gezondheidsredenen werken wij alleen met lakken op waterbasis.

Olie

Vloerolie wordt in één à twee lagen ingewreven en uitgepoetst. De olie dringt diep in de poriën van het hout. Olie geeft de houten vloer een heel natuurlijk matte uitstraling, de nerfstructuur is goed zichtbaar en beschadigingen of krasjes zijn nauwelijks zichtbaar. Omdat een olievloer altijd een enigszins “open” structuur houdt is een olievloer gevoeliger voor vuil dan een gelakte of met hardwas behandelde vloer.

Hardwas, was, hardwasolie

Hardwas bestaat uit een combinatie van natuurlijke oliën en wassen. Hardwas wordt in twee lagen op de vloer aangebracht. De poriën van het hout raken verzadigd met de was. Hardwas is slijtvast maar niet krasvast. Eventuele beschadigingen vallen niet zo op en kunnen gemakkelijk plaatselijk worden weggewerkt.