Tapis vloer leggen

De Tapis vloer is de meest traditionele parketvloer. Een Tapis vloer kan net als tapijt, de vertaling van Tapis, gelegd worden in allerlei verschillende patronen. Door het spijkeren en lijmen van de Tapis vloer op een tussenvloer van eiken of mozaïek is deze Tapis vloer enorm stil. De lagen zijn 6 tot 10 mm dik en de breedte is 71, 90 of 120 mm, dit maakt de vloer ideaal voor vloerverwarming.

Bourgogne vloer leggen

De Bourgogne is een brede vloer welke in verschillende patronen gelegd kan worden. De Bourgogne vloer kan in minder verschillende patronen gelegd worden dan een Tapis vloer, maar doordat u kunt kiezen voor een Bourgogne vloer met of zonder velling kunt u evengoed voor een landelijke of een strakke uitstraling zorgen. Door de dikte van circa 9 mm is ook deze vloer geschikt voor vloerverwarming.

Equi vloeren leggen

Equi vloeren zorgen met hun mes en groef voor een perfecte aansluiting. Daarnaast zorgen de groeven aan de onderkant van de Equi planken ervoor dat de vloer gelegd kan worden zonder tussenvloer. Ideaal voor wanneer de Equi vloer bijvoorbeeld tegen een tegelvloer aan moet worden gelegd. Equi vloeren worden vervaardigd uit de beste houtselecties en worden geleverd in massieve onbehandelde deeltjes van 10 of 13,5 mm dik met een breedte van 71 of 85 mm. De geringe dikte maakt deze houten vloer geschikt voor vloerverwarming.

Mozaïek vloer leggen

Doordat mozaïek vloeren slijtvast en relatief betaalbaar zijn, zijn deze ideaal voor grote openbare ruimtes en bedrijven. Ook voor uw woonruimte zorgt deze vloer voor een unieke uitstraling. Een mozaïek vloer wordt uit smalle houten latjes, ook wel ‘friezen’ genoemd, opgebouwd. Deze houten latjes worden naast elkaar gelegd tot een vierkant ontstaat. Vervolgens worden houten matjes gecreëerd door de vierkantjes haaks tegen elkaar aan te leggen. De afmeting van zo’n mozaïekmatje is meestal 32 x 64 cm en 8 mm dik en zijn in alle houtsoorten verkrijgbaar. Ook de mozaïek vloer is ideaal voor vloerverwarming.

Kops houten vloeren

Een kopshout vloer, ofwel ‘blokjesvloer’, geeft een uniek en speels karakter aan uw interieur. Door de zaagwijze uit de dwarsrichting van de stam is de kops houten vloer sterker dan een reguliere parketvloer. Daarnaast is kops hout geluidsisolerend doordat de geluidstrillingen worden geabsorbeerd in de houtvezels. De akoestiek is daarom in grotere ruimtes duidelijk een stuk beter. Tegenwoordig wordt de kops houten vloer geleverd in meerdere houtsoorten dan grenen, vuren of eiken. Door de bijzondere zaagwijze kan kops hout niet gebruikt worden met vloerverwarming.

Tapis pixels (Woodblocks)

Tapis pixels is de nieuwe generatie “kops hout”. Door blokjes Tapis dwars tegen elkaar aan te leggen, krijg je een ‘kops hout effect’. Het voordeel van het gebruik van Tapis in plaats van kops hout is dat de dikte, van 6,2 mm, en de reguliere zaagwijze van de Tapis pixels de vloer geschikt maken voor vloerverwarming. De Tapis pixels worden voorzien van een speciale transparante folie die op de bovenkant van het paneel wordt geplakt en na het schuren weer verdwijnt.